Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

divendres, 7 d’abril del 2017

8 d'abril 2.017   MERCAT DEL RAM DE VIC

És el mercat o la fira més antiga que fa la nostra Ciutat. en l'etiqueta "Varis" del passat 31 de març de l'any 2012 en trobareu un bonic escrit.

Vic és una ciutat a la Mesura Humana, és d'una mida mitjana i alhora tenim pràcticament de tot, en aquests dies sortim del fred de la plana i gaudim del sol de la primavera. L'ambient del carrer augmenta i el dinamisme comercial creix. Guarnim la ciutat amb palmes i palmons i molts globus (un gran concurs) que adorna el cel de tots colors en tres edicions.

Després de 7 anys de descans, el matí del dissabte tornarem a fer un concurs de pintura ràpida, pots veure en els racons de la plaça, el casc antic i molts balcons nois, noies, homes, dones, tots amb el seu cavallet dibuixant algun punt històric i pintoresc de la Ciutat i en especial del mercat.

Aquests dies Vic també celebra els 150 anys de la Guàrdia Urbana i els 50 anys d'una entitat digna d'admirar que només treballa pels més desafavorits, és "L'Associació Sant Tomàs". Amb aquesta Associació han trobat sentit a la vida moltes persones que fins llavors tenien guardades dins les seves llars, poc a poc han anat creant un gran nombre d'entitats on poden  desenvolupar diferents treballs, començant per una escola inicial d'aprenentatge.

La fira comença avui divendres fins diumenge de RAMS, clausurem la nit del diumenge amb la processó del silenci, a les 9 de la nit surten de l'església de la Mare de Déu dels Dolors un gran nombre de soldats romans (que unes hores abans fan guàrdia a les portes del Temple Romà), seguit de molts passos de la passió acompanyats per grans fileres de "papus" que en diem, tots amb vestes negres i encaputxats. És un acte molt seriós que dóna pas a la Setmana Santa. 

US ESPEREM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada