Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

diumenge, 15 de novembre del 2015

TERÀPIA DE L'ELOGI

Diferents terapeutes han investigat que les famílies en general cada dia estan més fredes, manquen mimos, carantoines, elogis. No es dóna valor a les qualitats, si massa sovint a les crítiques, a veure els defectes de l'altre, cada vegada som més intolerants.
 
Això fa que les relacions cada dia duran menys. La falta d'elogis està més generalitzada en famílies de classe mitja i alta, vegem exemples:
 
El marit no elogia a la seva muller - Els amos al treball dels obrers - Els pares als fills
 
Ens fixem més en persones superficials, donem valor als artistes, cantants, persones que viuen de la seva imatge i tenen la obligació de cuidar el seu cos i TOT per diners.
 
La falta de diàleg, l'excés d'orgull, són motiu de molta manca d'afecte. Es desfan matrimonis i acaben buscant fora i en d'altres persones el que no troben a casa.
 
Comencem doncs valorant la família, els amics, els alumnes, els treballadors, un bon professional, les bones actituds, l'ètica, la bellesa interior, el comportament dels fills, el bon paper del pare, de la mare, de l'amic.
 
Tots ens necessitem els uns dels altres, és impossible viure sols i els
ELOGIS SÓN MOTIU DE VIDA.
 
Avui quantes vegades has elogiat algú?      JO COMENÇO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada