Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dilluns, 23 de juliol del 2012

QUI ÉS UN PIRÒMAN?

Segons el diccionari, és la persona que té un impuls obsessiu de provocar incendis, que és conscient del que fa. Per desgràcia hi ha persones així, segurament es podrien detectar a temps aquests indicis i cercar ajuda psicològica.

Però els que són uns inconscients, com els anomenem? De ben segur també els manca ajuda en educació i civisme ja des de la infantesa. No coneixen aquell consell: "El que no vulguis per a tu, no ho vulguis per a ningú". Pensant aquesta reflexió, de ben segur actuarien diferent.

Quan tots sabem del perill d'una barbacoa, d'un llumí mal apagat, de llençar una cigarreta encesa, qui així actua, no és conscient de les conseqüències? Li agradaria ser-ne un dels afectats?

Qui ha provocat aquest gran incendi de l'alt Empordà, no li fa mal la consciència pensar que possiblement va ser ell el causant?. No recorda l'hora que va passar per allà i el seu acte despreocupat i inconscient?

Difícilment sabrem mai qui n'és el culpable, però ell si que portarà per sempre més sobre seu el pes d'aquesta tragèdia, les morts, les pèrdues ecològiques, els danys materials i humans...

Si no és així, bé que hi pot tornar, llavors a aquesta persona no li direm PIRÒMAN?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada