Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dimecres, 12 de març del 2014

DIA MUNDIAL DE LES DONES

Aquests dies s'ha parlat molt de la dona, manifestacions sobre l'Abortament, la violència de gènere, els salaris desiguals amb l'home, tot això en general és amb dones de països desenvolupats, però com o viuen els milers de dones de la resta del món?

  • Prop de 960 milions de persones no saben llegir ni escriure, dues terceres parts són dones.
  • A les darreres dècades les dones amb treball assalariat a casa nostra ha augmentat fins un 40%, als països subdesenvolupats no ha avançat des del 1990.
  • Del comerç internacional d'éssers humans, prop del 70% és de nenes i dones.
  • La pobresa i la Fam afecten especialment a les dones.
  • La transmissió de malalties sexuals fa que sigui el segon lloc de mortalitat de les dones entre 15 i 44 anys.
  • Segons la OMS, 150 milions de nenes menors de 15 anys pateixen relacions sexuals forçades i altres formes de violència física.
  • Segons la FAO la dona és el pilar de la petita agricultura i subsistència familiar, les dones produeixen entre el 60 i el 80% dels aliments.
  • La dona és la principal víctima de la SIDA.
SI LA DONA NO TÉ FORMACIÓ NO POT PROGRESSAR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada