Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dijous, 25 d’octubre del 2012

LA PAPALLONA I EL BOMBARDER

Una papallona mascle és un animal senzill, però és capaç de recórrer dotzenes de quilòmetres, salvant obstacles a fi de trobar la seva parella femella.
 
El bombarder és capaç de recórrer milers de quilòmetres sense cap més objectiu que el d'enderrocar, matar o malferir a qui es troba pel camí. No sabem quantes papallones rebenten al explotar una bomba, però si sabem de nens i nenes que els han hagut d'amputar cames i braços...
 
Les papallones una vegada s'han aparellat, el seu abdomen s'obre i reguen els camps d'ous fecundats. El bombarder s'obre per descarregar boles de foc sobre pobles, cases ... Les papallones són el somni de les erugues, el bombarder és el somni dels governants  que organitzen les guerres.
 
Les papallones s'aparellen en ple vol i experimenten el plaer dels seus propis sentits. Els bombarders també s'aparellen en ple vol, omplint els seus dipòsits de carburant. Qui ho ha vist per la tele són uns moments de precisió veure com aquests animals metàl·lics s'enganxen a l'altre per alimentar-lo.
 
Només amb la diferència que les papallones mascles regalen a la seva parella granets de semen que donaran fruit. Els bombarders s'omplen de querosè per allargar la seva maldat.
 
Els dos sobreviuen en el nostre cel, cadescún d'ells té la seva missió, un procrear i omplir de vida la nostra natura i l'altre enderrocar, matar i sembrar el pànic i l'horror.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada