Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

diumenge, 12 d’agost del 2012

COM CONSTRUIR UN MÓN SOLIDARI

Un savi passava hores i hores llegint, estudiant, preguntant... volia construir un món solidari, just, en pau. Una tarda se li acostà el seu fill de sis anys i li diu: Pare juguem?

No puc, tinc molta feina, he de trobar la manera de construir... - Jo t'ajudo, li diu el menut.  -  El pare va cercar la manera de tenir el fill ocupat. Sobre la taula hi havia una revista, a la revista hi havia un mapa del món. Va agafar el full, el va ensenyar al fill i el va tallar en trossos petits.

Aquí ho tens: és un trencaclosques, si ajuntes bé les peces i les enganxes amb "cel·lo" construiràs el món.  - El pare va pensar que el petit estaria ocupat tota la tarda. Però al cap de mitja hora l'infant ja havia acabat.

Com ho has fet?, li preguntà el pare.  

Molt senzill. Jo no sé construir el món. Però a l'altra cara del full de paper hi havia el dibuix d'un home i jo si que sé com és un home. He construït l'home i el món també ha quedat construït.

És un conte de Pérez Esquivel o de Garcia Marquez?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada