Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dimarts, 7 d’agost del 2012

LA INTEL·LIGÈNCIA DEL COR

És molt normal parlar d'infarts i de malalties relacionades amb el cor. Però aquest òrgan corporal, l'Ester Busquets en un escrit del full diocesà ens diu que el cor té una gran simbologia social, cultural i religiosa.

Si ens hi fixem bé, el nostre llenguatge és ple de referències al cor:

T'ho dic de tot cor  -  amb el cor a la mà  -  ho sento de tot cor  -  estar amb l'ai al cor  -  fer el cor fort   -   m'ha tocat al cor   -   ens hi veiem amb cor   -   tenir el cor encongit  -  obrir el cor  -  robar el cor  -  tenir bon cor  -  omplir el cor de valor  -  estimar amb tot el cor  -  tenir un cor generós...

Les referències al cor van lligades a valors ètics com la sinceritat, l'estimació, el coratge, la sensibilitat, la generositat... Quan diem d'algú que "NO té bon cor", ens referim precisament, a la manca de comportament ètic. 

Segons el filosof francès Blaise Pascal considera que el COR és el lloc on es decideixen les opcions més importants de la vida i com no, els seus bàtecs també ens donen vida.

Qui escriu aquest tema segueix parlant de religió, jo n'he fet un resum, però en aquest bloc generalment no m'agrada d'entrar-hi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada