Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

diumenge, 3 de març del 2013

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

El 8 de març està destinat a les dones i ve en memòria de diferents fets al llarg de la història. És el fruit d'un llarg procés de fets ocorreguts a Nova York. Ja el 1857 hi va haver una vaga en  una fàbrica de "cotó". El 1908 i 1911  en unes fàbriques del tèxtil van morir unes 140 dones cremades dins la fàbrica, s'havien tancat dins i declarat en vaga, la majoria d'elles immigrants joves.

Però al final s'ha quedat per el dia 8, data que l'any 1917 van sortir al carrer moltes dones russes en protesta per la manca d'aliments. 
 
A molts llocs del món es celebra aquest dia. A Vic (Osona Barcelona) on escric aquest tema, en unes activitats que es fan  durant l'any amb dones i amb el nom de "Trencant Fronteres", aquest divendres a la Sala de la Columna de l'Ajuntament es farà una celebració i es llegirà algun tema i poemes en veu de  dones de diferents països, una d'elles nascuda a l'Índia "la Kulwinder"   llegirà aquestes frases:
 • EDUCAR UNA DONA NO ÉS FER-LI APRENDRE UNES COSES, SINÓ FER-NE PERSONES QUE ESTÀVEM OBLIDADES.
 • ALGUNA COSA ESTÀ CANVIANT. FINS ARA NO HO HAVÍEM DESCOBERT. LES DONES SOM UNA PART MOLT IMPORTANT DEL MÓN.
 • EDUCAR UN HOME, ÉS EDUCAR UNA PERSONA. PERÒ EDUCAR UNA DONA ÉS EDUCAR EL MÓN.
 • COM QUE AVUI JA NO ÉS AHIR I DEMÀ ENCARA NO HA ARRIBAT. VULL SER LA CREADORA DEL MEU FUTUR.
 • LA VIDA M'HA DONAT UNA OPORTUNITAT I LA VULL APROFITAR.
 • LA PERSONALITAT EN LES DONES ÉS COM EL PERFUM EN LES FLORS.
 •  
   
   
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada