A les cases de Pagès és el temps ideal per a fer la matança del porc, comença el fred i cal tenir el rebost ben ple de llonganisses, pernil I botifarres per passar l'hivern, es fa ara? al menys aquesta era la tradició.
DE SANT MARTÍ A SANT ANDREU, TRES SETMANES TROBAREU
El dia 11 és Sant Martí, aquí una petita història per si algú la desconeix:
Sembla ser que aquest bon home, abans de sant fou un soldat romà. Un dia va trobar enmig d'un camí un home mort de gana i fred, li donà pa i vi, amb l'espasa va partir en dues parts la capa que portava i n'hi donà la meitat a ell per abrigar-se. Aleshores va parar de nevar, els ocells van cantar i les flors com a la primavera es van obrir en senyal de la bona obra que havia fet.
Si observem, generalment per aquestes dades hi solen haver uns dies de bonança, uns dies de menys fred, haureu sentit dir: és l'estiuet de Sant Martí, d'aquí en ve el nom. Enguany ja ens els haurà fet? o encara han d'arrivar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada