Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

diumenge, 18 de novembre del 2012

DRETS DELS INFANTS
´
El dia 20 de novembre n'és el dia mundial. Hi ha milions de nens i nenes mancats de molts d'aquests drets i això els marca de per vida. La mirada d'un infant ens mostra les seves alegries, tristeses, urgències i necessitats.
 
Una criatura hauria de tenir cobertes les coses més essencials, vegem quins són:
  • Ser considerats tots igual, sense diferència de races.
  • Tenir un nom i una pàtria, no haver d'emigrar d'un lloc a l'altre.
  • Tenir coberts els aliments, casa, serveis mèdics.
  • Tenir una escola i estudis com a mínim primaris, per a trobar un treball.
  • No ser explotats ni maltractats, ni treballar abans d'hora.
  • Atenció especial quan tenen algun defecte físic.
  • Ser educats per la PAU i la no violència.
  • Sentir-se estimats i protegits pels pares i familiars.  
  • Ser els primers en rebre ajut si passa alguna desgràcia.
Els mitjans ens mostren sovint imatges esgarrifoses sobre la situació dels infants. Nens que viuen i moren als carrers, prostitució infantil, milers de nens que treballen, alguns que viuen al carrer pidolant, sense escola...
 
Catalunya també n'hi ha que no es poden desenvolupar igual com molts d'altres, per això Càritas i d'altres entitats fan un treball molt important i un seguiment, en ajuda extra-escolar, banc d'aliments.                         ELLS SÓN EL FUTUR DE LA SOCIETAT. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada