Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

diumenge, 3 de febrer de 2013

SEGON DIUMENGE DE FEBRER

Avui els que anem a missa, en el full diocesà s'anuncia que el proper cap de setmana la col·lecta anirà destinada a la campanya contra la FAM de MANS UNIDES. Ens ho recorden abans, a fi de que el proper diumenge no ens trobem desprevinguts.
 
Però com sempre, faig una reflexió als que no van a missa, per què, doncs perquè aquest problema ens pertany a TOTS. No és necessari anar a missa o col·laborar en una sola ONG, en aquests moments tinc a les mans unes lletres de POBLES GERMANS que també treballa per els més empobrits, vegem-ne unes paraules:
 
"Fa temps que les macroxifres dels famolencs formen part de la rutina mundial".
Mentrestant, mil milions de persones al món, se'n van al llit amb "gana" cada vespre.
Malauradament, els interessos estan per sobre de l'ètica.
Vegem un esbós d'un poema africà:
 
Sento el respir dels meus fills dins la cabana, els ha costat dormir "Tenien gana".
Quan els estels fugiran, tornarà de nou el dia, i els ulls dels meus infants despertaran i em diran "Tenim gana".
  • 20 milions d'infants corren el risc de morir a causa de la desnutrició severa.
  • Cada 7 segons un nen mor per aquesta causa.
  • Cada any els països més desenvolupats desaprofitem 230 milions de tones de menjar.
  • Amb el 40% del que va costar rescatar Bankia, es podria frenar la desnutrició.
Siguem solidaris, podem col·laborar a molts llocs, fins i tot ja, a casa nostra, però hi ha països al món que s'ho passen encara més malament que nosaltres.
 
www.mansunidesvic.org           www.poblesgermans.org        www.caritasvic.com
vic@mansunides.org                 ong@poblesgermans.org         el tupi assoc.d'acollidavic
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada