Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dijous, 10 de gener de 2013

ELS DEU MANAMENTS DEL FUTBOL

  1. Juga net per damunt de tot. La mare dels teus contraris és una bona persona que no té la culpa que tu juguis malament.
  2. En l'esport no hi ha enemics, sinó rivals. La persona que fa pujar els gols al marcador contra el teu equip, és un jugador més.
  3. El futbol no és violència, sinó habilitat. Superar un defensa no consisteix en trencar-li quelcom, ni provocar-li l'anada a l'hospital.
  4. Si el futbol fos violència, la pilota no seria rodona. Tindria forma de pedra plena de cantells i caldria disparar-la amb un canó.
  5. Si tu et pots equivocar, l'arbitre és també una persona humana, i la seva mare de bens segur una bona persona que espera que el seu fill torni a casa sencer.
  6. Des de la grada tot sembla fàcil, els contraris no són uns criminals, ni els de casa uns sants. Els jugadors no erren pas la pilota per fastiguejar als espectadors.
  7. Els insults no augmenten mai el marcador, ni el ficar-se amb l'arbitre després d'una falta.
  8. Si cau el contrari, pilota fora. És un gest que el públic raonable agraeix, sobretot quan hi ha un jugador ferit. La gent encara és bona.
  9. Mals tractaments, ampolles i objectes al camp, de ben segur serà una mala tarda. Qui insulta i crida hauria de fer un dia d'arbitre.
  10. Sempre hi ha algú que et pot guanyar. No acceptar-ho és il·lògic.

Cap comentari:

Publica un comentari