Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dissabte, 28 d’abril de 2012

DESENVOLUPAMENT

Aquesta setmana vaig veure una entrevista al senyor Francesc Mateu President de la Federació Catalana d'ONGs. Com que he col·laborat més de quinze anys amb MANS UNIDES i conec de primera mà aquest tema, em va agradar veure quin és el moment actual, ja que la crisi de casa nostra, ha portat a retallades de les subvencions dels governs.

En un tema d'aquest bloc i en aquest apartat ja en faig una pinzellada. Una primera injecció econòmica de les ONGs hauria de ser el "conegut O´07" que els governs es van comprometre a pagar i que només en són dos o tres els països que el compleixen, la resta els arriba de donatius particulars i d'altres accions.

A casa nostra "no ara" ja de temps en èpoques més bones han donat sempre només un pessic d'ajuda, imaginem doncs ara el que pot passar. També hi ha hagut algunes baixes o retalls de socis, empreses... Un treball molt important de les ONGs és controlar a especuladors que volen comprar terres en llocs pobres, a fi de fer els seus grans negocis, motiu que pot empitjorar més el futur d'aquests països.

Però on recauen més els esforços, és en la famosa "TACSA TOBIN" impost que gravaria en les transaccions de borsa. D'això fa més de vint anys que s'hi està treballant, ara està sobre la taula de les trobades del G.20, pot costar encara més temps que s'aprovi, però estan confiats que seria una gran solució dedicar aquests diners al desenvolupament.

Fins ara, un treball important ha estat crear escoles, on milers de famílies analfabetes, avui els seus fills ja molts tenen estudis superiors i podran ocupar llocs importants en els seus països, a no ser que nosaltres els hi prenguem. Aquest és un punt important que en depèn el seu futur. També s'han perforat molts pous d'aigua, cooperatives... tot això poc a poc anirà donant fruit.

Segons ell, qui pateix avui la crisi de casa nostra, de ben segur ara entén millor el que en diem tercer món, segurament més que els encara considerats benestants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada