Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dilluns, 30 d’abril del 2012

QUÈ VOL DIR NO PUC?

No direm mai NO PUC, sempre hem de dir HO INTENTARÉ. Fa un temps em vaig trobar amb el David, un jove que no hi veu gens. Alegre i simpàtic com quan el vaig conèixer, un marrec d'uns deu o onze anys, ara ja en té trenta tres.

En aquells anys em va sorprendre el gran interès per aprendre a dominar el teclat d'una màquina d'escriure, "avui l'ordinador", allò que se'n diu dominar el teclat al tacte, qui millor pot dir això que un jove que per a ell, un teclat era quelcom inimaginable.

Recordo que jo al·lucinava veure com resseguia amb els dits un escrit en "Braile" i tot seguit els seus dits que havien memoritzat tot el teclat, l'imprimien en una fulla de paper, amb lletres que ell desconeixia.  Doncs si, jo li feia dictats i va acabar fent 200 pulsacions per minut a la perfecció.

Em va explicar que avui està treballant a la centraleta de la Generalitat i que domina l'ordinador millor que molts d'altres. Una mostra que si et proposes una cosa de ben segur la pots aconseguir, ja que d'entrada semblava difícil.

Felicitats David, ja en aquells moments de nen, et vaig pronosticar que arribaries a president de la ONCE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada