Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dilluns, 2 d’abril de 2012

QUÈ ENTENEM PER URBANITAT?

És la manifestació del nostre comportament envers les altres persones.

És cert que hi ha adults i joves per a tots els gustos i és freqüent fe-se notar per la seva grolleria amb paraules i fets. Si de ben petitons no comencem a posar-la en pràctica, difícilment ens comportarem més endavant amb respecte i tolerància en la nostra societat, les bones maneres sense uns hàbits, no s'improvisen en un moment concret.

Un menut davant aquesta paraula "URBANITAT" que desconeixen molts infants en "teoria i pràctica" va dir: té alguna cosa a veure amb la Guàrdia Urbana?

Sembla una paraula passada de moda i no és veritat. És tot allò que hem de tenir en compte quan ens relacionem amb els altres, com ens hem de comportar per no molestar, demanar les coses amb delicadesa sense exigències, deixar pas en qualsevol lloc a les persones grans, ser agraït, fer servir sovint les paraules "GRÀCIES, PERDÓ, SI US PLAU"... i tants petits detalls més.

Qui tingui la curiositat de seguir aquests temes de reflexió, sigueu pares o avis, inculqueu-ho als vostres menuts, siguem mestres d'una nova generació.

Cap comentari:

Publica un comentari