Dades personals

La meva foto
Vic, Osona
Hola, benvinguts, Em dic Maria Gil, sóc una dona jubilada però amb moltes inquietuds i somnis encara per realitzar, d’aquesta etapa que ara em toca viure, jo en dic “la joventut de la vellesa”. Des de sempre els meus dits han estat enganxats a un teclat, primer de màquines d’escriure, sóc més coneguda com “la Maria de màquina”, puc dir que a milers de joves i no tant joves els he encomanat l’art de dominar un teclat, aquell aprenentatge que se’n diu MECANOGRAFIA. Aquest any es veu que m’he portat molt bé i els Reis de casa, “els meus fills” m’han regalat un ordinador nou i l’entrada a Internet, amb la condició que m’havien d’obrir “El meu bloc” a fi de poder transmetre una inquietud que ha estat sempre la meva assignatura pendent: i és per mitjà de temes amb continguts humans, solidaris... ajudar a despertar sentiments que de vegades tenim un xic adormits, així doncs , ara els treure del calaix i els podré compartir amb qui pugui estar-hi interessat.

dimarts, 28 de febrer del 2012

LA FIRA MUNDIAL  I  "EL COLTAN"

"EL PETROLI DEL SEGLE XXI" 

Aquestes empreses que avui exposen els seus nous models, tenen una gran batalla per aconseguir aquest mineral, imprescindible per a la fabricació dels seus productes. El 80% es troba a "EL CONGO" i nens entre 7 i 10 anys són víctimes d'aquesta lluita, són terriblement explotats, cobren 25 cms. d'euro al dia, d'això se'n diu ESCLAVITUD. Després dels milions que genera tot això, "EL CONGO" està entre els més pobres de l'Àfrica.

Cada quilo que s'extreu costa la vida de dos nens innocents, es troba en jaciments profunds, com petits amagatalls que només hi poden entrar cossos menuts, molts moren per desprendiments. Aquestes empreses no volen que això se sàpiga i pel que es veu no te aturador, fa anys que dura, molta gent ho desconeix, ja hi ha milions de morts.

Com és possible que la tecnologia depengui d'uns nens a cops de martell. Si tant avancem, perquè no som capaços de trobar un sistema millor per extreure'l?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada